JaKiTa Competizione
Jurva 25.9.2005

Aikaisemmat kilpailut 2005:

Debyyttikilpailu Alastarolla 28.8.2005
Ennen Jurvan kilpailua kävimme Ahvenistolla opettamassa autoa vasta hankituille Colway-renkaille. Auto saatiinkin varsin miellyttäväksi ajettavaksi, mutta nopeuseroa Continentaleihin nähden ei päästy vaihtelevista keliolosuhteista johtuen tarkastamaan.

Itse kisaviikonloppu ei suoranaisesti mennyt aivan odotetusti. Edellisenä iltana ennen kilpailua huomasimme hukanneemme katsastuskortin! Vaikka sitä haettiin kaikista mahdollisista paikoista, mihin sen olisi edes voinut kuvitella unohtuneen, ei sitä silti onnistuttu löytämään. Muutaman tunnin paniikinomaisen tavaroiden läpikäymisen jälkeen olimme jo hyväksyneet että kisa jäisi ajamatta.

Kaikesta huolimatta päätimme saapua paikalle heti aamusta riittävän aikaisin, tarkoituksena selvittää kilpailunjohtajalta, josko kuitenkin voisimme päästä ajamaan ihan millä tahansa ehdoilla.

Kilpailun johtaja neuvotteli asiasta katsastuspäällikön kanssa, ja tulivat siihen tulokseen, että voisimme osallistua kilpailun ulkopuolella sillä edellytyksellä ettei ohjaajakokouksessa kellään olisi mitään sitä vastaan.

Kaikki kääntyi näiltä osin parhain päin, ja meidät päästettiin ajamaan. Suuri kiitos tästä asian järjestäneille päälliköille, mutta myös ymmärtäväisille kanssakilpailijoille!

Katsastuksessa auto käytiin läpi tavallista tarkemmin, ja näinhän sen tietenkin kuuluukin olla, sillä eihän sitä voi tietää mitä mainintoja kortissa olisi ollut edellisen kerran jäljiltä.

Mitään huomautettavaa ei kuitenkaan tullut ja taas olimme askeleen lähempänä kilpailua.

Kilpailu oli jälleen lähes täysi, eli 53 (max 56) autoa radalla saman aikaisesti. Kuvassa yksinäinen Audi yrittää päästä karkuun takaa ajavalta BMW-parvelta.
Tällä kertaa kisassa oli myös toinen harvinaisemman merkin edustaja. Best Hall Racing siirtyi kaudelle 2005 2-litraiseta TS-moottorista eksoottiseen 2.4 turbo dieseliin. Dieselit ovat harvinaisia 75-mallin Alfoissa, mutta myös ko. kilpaluokassa.
Aika-ajoissa huomasimme ettei auto oikein sovi näillä säädöillä Jurvan pomppuiselle radalla. Ahvenistolla auto oli istunut tiessä vakaasti, mutta Jurvan pääsuoran jälkeisessä nopeassa oikeassa ja maalisuoralle käännyttäessä ote tiehen häiriytyi pomppimisen seurauksena. Tilannetta saatiin hieman parannettua säätämälle iskareita, mutta alustan kunnolla kohdilleen saaminen olisi vaatinut erillisiä ratakohtaisia testejä..

Aika-ajoissa sijoitus oli 41/53, mihin ei tietenkään voitu olla tyytyväisiä.

Itse kisassa kaikki meni kuitenkin mukavasti, kunnes noin tunnin ajon jälkeen vedet karkasivat höyrynä pakoputken kautta..

Siihen se loppui tämä muutenkin heikosti alkanut kilpailu.

Syy sinällään oli selvä, eli liekkirenkaan pettäminen, mutta myös kannessa näkyi syöpymää ts. materiaalikatoa liekkirenkaiden kohdalta. Aivan kuin liekkirengas olisi liikkunut ja alumiini murennut sen alta. Tiedä sitten mikä on todellinen syy tapahtuneelle. . Jos jollain on kokemuksia vastaavista, niin kommentteja otetaan ilomielin vastaan.
Kausi päättyi meidän osalta tähän. Autolla päästiin ajamaan kilpaa ja ihan ilmiselvästi Alfassa on potentiaalia vielä jäljellä.

Autosta purettiin tekniikka ja koppa vietiin talvisäilöön odottamaan kevättä. Ydintalven aikana mietitään miten auto saadaan kilpailukykyisemmäksi ja tehdään tarvittavia toimenpiteitä tekniikkapuolelle. Mm. vaihteiston jo alkujaankin lopussa olleet sykronointirenkaat vaihtuvat uusiin ja koneesta yritetään saada enemmän tehoa irti.