JaKiTa Competizione
Debyyttikilpailu Alastarolla 28.8.2005

Toinen kilpailu 2005:

Jurva 25.8.2005
Vihdoin viimein koitti se kauan odotettu ensimmäinen kilpailu. Periaatteessa auto oli ollut valmis kisaan jo keväästä lähtien, mutta autolla päätettiin käydä pariin otteeseen testaamassa ennen kisaa, ettei ensimmäinen kisa menisi heti pilalle lastentautien vuoksi.

Testit todellakin olivat tarpeen, sillä uusien renkaiden kanssa oli opettelemista huomattavasti enemmän kuin olimme osanneet arvata.

Autoa lastatessa edellisenä iltana, oli sähköissä ollut jotain hämärää, minkä ansiosta akku oli mennyt tyhjäksi ja autoa jouduttiin vielä aamulla työntelemään käyntiin. Ennen katsastusta viriteltiin vielä viimeiset kaverien mukana pohjanmaalta tulleet osat autoon kiinni.

Katsastuksesta selvittiin kunnialla, ilman ensimmäistäkään huomautusta. Tämä hyvä, ja ei ainakaan siitä jäänyt kiinni, etteikö auton laitossa olisi ollut yritystä ;)

Kilpailu alkoi ja päättyi märällä radalla. Välillä radalle pääsi kuivumaan ajoura, mutta muuten olosuhteet olivat varsin vetiset. Autolla ei oltu vielä ajettu märällä, joten auton käyttäytyminen oli vielä suuri kysymysmerkki.

Osanottajia kisassa oli 55, joten yksin radalla ei tarvinnut ajella.

Aika-ajoon ja ensimmäiseen ajovuoroon laitettiin Jaakko. Jaakko ja Kimmo olivat ajaneet autolla testeissä eniten ja Tanelikin joitain kierroksia, mutta Ari ja Tero eivät olleet päässeet testaamaan autoa aiemmin edes kuivalla. Jaakon jälkeen ajettiin järjestyksessä; Ari, Kimmo, Taneli ja Tero.

Aika-ajon melko vaisun sijoituksen (42/55) jälkeen Jaakko taisteli monsuunisateessa itsensä ain: sijoitukselle 12. asti. Myös Arin suoritus oli erittäin hyvä ja ajo varmaa, vaikka mies oli ensimmäistä kertaa kyseisen auton ratissa. Arin ajovuorolla noustiin jo sijalle 11.

Jaakon ja Arin ajovuoroja oli venytetty 1:20 mittaisiksi, ettei tankki tulisi täyteen, mutta siitä huolimatta jerryyn jäi aina jonkin verran polttoainetta. Liukas sää ja suuri määrä kierroksia turva-auton takana tiputtivat kulutuksen hyvin matalaksi.

Tässä vaiheessa laskeskelimme että ajo neljällä kuskilla onnistuisi ja se tietenkin olisi sijoituksen kannalta merkittävä tekijä. Koska meitä kuitenkin oli viisi kaveria mukana, päätimme jakaa jäljellä olevan ajan kolmen vielä ajamatta olevan kuljettajan kesken, sijoituksen kustannuksella (tappio 3 kierrosta). Arin ajovuoron jälkeen päätettiin vielä katsoa moottorin öljyt, olihan tämä ensimmäinen kilpailunopeuksinen rääkki moottorille. Öljyn tarkastuksesta tuli takkiin 1.5 kierrosta.

Rankimman sateen hellitettyä Arin ajovuoron aikana alkoi auton suorituskyky verraten muihin kilpakumppaneihin hieman heikentyä. Sama jatkui Kimmon ajovuorolla. Välillä satoi hieman, mutta mistään monsuunista ei enää voinut puhua. Tanelin ajovuorolla ajoura oli jo pääosin kuivunut.

Teron ajovuorolla rata jälleen kastui, mutta ei aivan siinä määrin, kuin mitä se oli Jaakon ajovuorolla ollut. Tero tarjosi viihdettä yleisölle ja kilpakumppaneille viimeisellä ajovuorolla, kun Alfaa tuotiin poikittain raataa pitkin (ja välillä vähän radan ulkopuolellakin) ;) Teron ajovuoron lopussa kymmenisen minuuttia ennen maalia saatiin vielä tekniikkalippu, kun etuvalot olivat kadonneet. Kyseessä oli jokin pieni kosketushäiriö, mutta varikolla käyminen ja vian etsiminen kuitenkin maksoi sen 3 tärkeää kierrosta.

Loppusijoitus oli 25., mikä ei mielestämme ollut ollenkaan paha ensimmäiseksi kilpailuksi, etenkin kun ottaa huomioon että olisimme voineet polttoaineenkulutuksen puolesta ajaa neljällä kuskilla ja että öljynpinnan tarkastuksen olisi voinut halutessaan jättää tekemättä.

Jossittelua tai ei, mutta herkulliset kisan jälkeiset "entä - jos" -spekulaatiot kuuluvat väistämättä kaikkeen autourheiluun. Näin ajatellen kympin sakki olisi ollut hyvinkin tavoitettavissa.

Auton ja tiimin toimivuus tuli todistettua. Tällä paketilla tullaan vielä hätyyttelemään lajin parissa pidempään viihtyneitä kärkitiimejä.

Tästä on hyvä jatkaa.